JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre kjemper om to nestlederverv

Tre kjemper om to nestlederverv

KONKURRERER: Raymond Alstad vil utfordre en av dagens to nestledere i HK; Elisabeth Sundset eller Lena Reitan.

KONKURRERER: Raymond Alstad vil utfordre en av dagens to nestledere i HK; Elisabeth Sundset eller Lena Reitan.

Brian Cliff Olguin/Martin Guttormsen Slørdal

Enda flere kan være aktuelle som nestledere i HK.

lene@lomedia.no

I mars vedtok Handel og Kontor region Nord-Norges representantskap at Raymond Alstad, lederen i regionen, er deres kandidat til å bli nestleder i HK Norge.

Forbundet avholder landsmøte i september. Der står valg av ledelse på dagsordenen. Forbundsledelsen består i dag av leder Christopher Beckham, 1. nestleder Elisabeth Sundset og 2. nestleder Lena Reitan.

– Det er en tillitserklæring å bli spurt. Det hadde vært spennende å prøve noe nytt og å kunne være med på å påvirke enda mer enn i dag, sier Raymond Alstad til HK-Nytt.

Utfordrer hvem?

Alstad (46) sitter i dag i HKs forbundsstyre. Bodøværingen er ansatt i LO og har siden 2018 vært frikjøpt på heltid som HK-tillitsvalgt for de ansatte. Han har også bakgrunn som butikkslakter og tillitsvalgt i Eurospar.

Region Nord-Norge vil at Alstad skal erstatte en av dagens nestledere i forbundet. Men Henning Bråten, nestleder i regionen, vil ikke si om det er Sundset eller Reitan som vil bli utfordret på landsmøtet. Det må være opp til valgkomiteen, mener både han og Alstad.

– Jeg stiller meg disponibel for HK, så må valgkomiteen gjøre en jobb med å sette sammen det beste laget, sier Alstad.

Sundset vil fortsette

Det ligger an til å bli kamp om nestledervervene. Forbundets 1. nestleder Elisabeth Sundset ønsker å fortsette i vervet.

– Jeg har blitt spurt av andre regioner om jeg stiller til gjenvalg og har sagt det samme: Jeg er absolutt ikke klar for å avslutte, jeg har fremdeles mye å utrette. Jeg legger ikke skjul på at jeg vil stille for nye fire år.

– Hva synes du om at du kan bli utfordret?

– Det er sånn gamet er. Det er landsmøtet som velger. At vi har flere kandidater, er bare sunt, sier Sundset til HK-Nytt.

Elisabeth Sundset (57) har vært nestleder siden 2020. Hun kommer fra Trondheim og har bakgrunn fra varehandelen og som mangeårig konserntillitsvalgt i Cubus og leder i Trøndelag HK.

Reitan vil ikke gi seg

Heller ikke 2. nestleder Lena Reitan (41) vil gi seg som nestleder.

– Jeg stiller meg til disposisjon, som det heter. Jeg brenner for alt vi i HK jobber med og for å gjøre det beste for medlemmene med utvikling av tariffavtaler og politikk. Jeg ønsker å være med på å gjøre en forskjell, sier Reitan.

Hun synes det er uproblematisk om hun blir utfordret på landsmøtet.

– Sist gang var det jeg som utfordret. Det er bra at det er flere som vil ha de øverste vervene i HK. Så får det være opp til valgkomiteen å sette sammen et lag, og så får landsmøtet gjøre seg opp en mening, sier Reitan.

Nestlederen har bakgrunn fra varehandel og organisasjonsarbeid – hun har vært ansatt i både LO, AOF og HK. Drammenseren ble valgt som 2. nestleder på landsmøtet i januar 2021.

Håper på flere kandidater

HKs representantskap skal oppnevne en valgkomité i juni. Komiteens innstilling vi trolig bli offentliggjort i god tid før landsmøtet. Kandidater til alle verv kan fremmes helt fram til valget.

Fawsi Adem, leder i region Øst, stilte til valg på forrige landsmøte, men nådde ikke opp. Han avviser at han stiller til valg igjen på dette landsmøtet.

16.04.2024