JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for ny sommerpatrulje

Klare for ny sommerpatrulje

KLARE: Leder i HK Ung, Henrik Drivenes (t.v.), andre nestleder Martin Været og nestleder Marita Henriksen skal delta på LOs sommerpatrulje.

KLARE: Leder i HK Ung, Henrik Drivenes (t.v.), andre nestleder Martin Været og nestleder Marita Henriksen skal delta på LOs sommerpatrulje.

Brian Cliff Olguin

Ledertrioen i HK Ung mener informasjonsbehovet blant sommervikarer fremdeles er stort.

brian@lomedia.no / sissel@lomedia.no

– Selvfølgelig skal Martin, Marita og jeg ut på gatene igjen med sommerpatruljen, sier Henrik Drivenes, leder i ungdomsutvalget til Handel og Kontor, HK Ung.

Men det er ikke bare ledertrioen i HK Ung som kommer til å fylle posene med informasjonsbrosjyrer og sjokolademynter når de skal ut og møte uerfarne unge med sommerjobb i perioden 24. juni til 12. juli.

Drivenes melder at allerede i mai har 50 HK-medlemmer meldt seg til tjeneste, og det kan bli flere.

Overraskende besøk

Sommerjobben er ofte det første møte med arbeidslivet for mange unge og derfor en viktig satsing for LOs ulike forbund.

– I fjor var vi det forbundet med nest-flest medlemmer som var ute og patruljerte. Bare slått av Fellesforbundet, sier Drivenes stolt.

Fellesforbundet organiserer arbeidstakere i blant annet servering og hotellbransjen, bransjer som ofte har behov for sommervikarer og arbeidskraft.

Men også i varehandelen, hvor en god del av HKs medlemmer jobber, er det mange i sommerjobber, påpeker Drivenes. Men han holder kortene tett til brystet når det kommer til hvem som kan forvente seg besøk av LOs sommerpatrulje.

– Vi går ikke ut med konkrete navn på hvilke arbeidsplasser vi skal besøke, sier Drivenes.

TikTok

Etter at Fagforbundet Ung startet sin offensiv på TikTok, har kommunikasjonen med de unge økt enormt.

– Det har synliggjort behovet for mer informasjon og at unge i arbeidslivet trenger veiledning, sier ungdomsrådgiver Sindre Hornnes i LO.

Han er også ansvarlig for LOs sommerpatrulje.

Sommerpatruljen samarbeider med Fagforbundet Ung, og de mottar stadig flere henvendelser. TikTok-satsingen når langt ut over eget forbundets grenser.

– De når ut til hundretusenvis av unge. Det er veldig effektivt, sier Hornes.

Telefonlinje

En satsing også i år er telefonlinjen 416 16 666, som åpnet allerede i mai.

Hornnes oppfordrer alle som har barn eller barnebarn som skal ut i jobb å fortelle om LOs sommerpatrulje og muligheten til å ringe.

Henrik Drivenes understreker viktigheten av telefonlinja.

– Jeg har selv betjent denne telefonen for noen år siden. Folk ringer inn og spør om de rareste ting de må finne seg i på jobben. Det viktigste unge kan gjøre, er å organisere seg når de går inn i arbeidslivet, sier han.

24.05.2024